De Kliniek

Daan KranendonkDierenkliniek Putten

De Dierenkliniek Putten is opgebouwd door en eigendom van dierenarts Daan Kranendonk. In 1986 is hij begonnen in Putten als dierenarts en vanaf dat moment heeft hij met alle inzet en passie gewerkt aan zijn doel: het opzetten van een ultra-modern ziekenhuis voor alle gezelschapsdieren, waar dieren voor alle behandelingen en onderzoeken terecht kunnen. In 2011 werd het oude pand aan de Van Damhof in Putten verlaten en werd een schitterend nieuw pand, voorzien van uitgebreide faciliteiten betrokken. Van een eenmans praktijk is er nu een kliniek ontstaan met 20 medewerkers, waarbij iedereen zijn eigen expertise heeft.

 

Sinds april 2011 werken wij vanuit ons nieuwe pand. Het ontwerpen en bouwen van dit pand is een proces van jaren geweest, waarbij zowel het goede uit het oude pand , alsmede allerlei nieuwe ideeën en eisen werden verwerkt. Talloze dierenklinieken en ziekenhuizen werden bezocht. Het eindresultaat heeft geresulteerd in een droompand.

Ons pand onderscheid zich onder andere van de meeste andere praktijken, doordat we:

Visie

Deskundigheid en Realisme

Hiermee bedoelen wij dat wij in staat willen zijn tot zorg op het hoogste niveau, maar daarbij willen wij altijd rekening houden met de situatie van uw huisdier, uw eigen wensen en mogelijkheden en onze eigen ( ethische) afwegingen. Bij het kiezen van een behandelingsstrategie zullen wij u en uw dier altijd intensief betrekken.

Inzet, betrokkenheid, deskundigheid, realisme, vooruitstrevendheid en communicatie zijn kernbegrippen in onze kliniek. Liefde voor mens en dier is vanzelfsprekend.

In ons pand en met ons team kunnen wij efficiënt werken, zonder dat het ten koste gaat van interesse en warmte of de kwaliteit. Wij staan bekend om onze goede prijs kwaliteit verhouding.

Onze cliënten

Iedereen is met zijn/haar huisdier welkom in onze kliniek. Wij zijn van alle markten thuis en verrichten zowel alle “routine” handelingen, als diepgaand onderzoek en gecompliceerde behandelingen.

Doordat dierenarts Kranendonk zich al vroeg interesseerde in het bewegingsapparaat van ons huisdier, is er een toestroom vanuit het hele land ontstaan van dieren met orthopedische problemen. Ook worden veel dieren preventief gekeurd om te bepalen of ze geschikt zijn voor bijvoorbeeld Agility, KNPV/IPO werk, Speurwerk, Bewaking etc.

Zo keurt Kranendonk samen met Suzanne Coenraats veel honden voor de Regiokorpsen Politie , alvorens ze worden aangekocht. Van diverse Bewakingsdiensten en Hondensportverenigingen zien we dagelijks dieren. Doordat deze waardevolle dieren soms blessures oplopen is er veel ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van hun blessures. Met name de knie- heup- elleboog- en fractuurchirurgie is daardoor op hoog niveau gekomen, alsmede de behandeling van gebitsproblemen.

Bepaalde hondenrassen zien we in onze kliniek zeer frequent. Duitse Herders, Labrador Retrievers, Rottweiler, Molossers (vooral Amerikaanse Bulldogs!) zien wij relatief veel, mede omdat veel eigenaren van deze rassen in eerste instantie de weg naar ons wisten te vinden voor het maken van officiële röntgen foto’s voor de Raad van Beheer.

Maar ook veel fokkers van raskatten-en honden weten ons te vinden voor screening, fokbegeleiding en behandeling van hun dieren.