Suriname 2022

Wij gaan Surinaamse honden en katten helpen

Van 12-19 november aanstaande gaan dierenartsen Daan Kranendonk en Koen Esman samen met de paraveterinairen Elsbeth Fieret en Annemieke Torsius, allen werkzaam in de Dierenkliniek Putten naar Paramaribo in Suriname om honden te steriliseren en castreren.

Tijdens een bezoek aan Suriname in 2017 bezocht Daan het enige asiel van Suriname, dat in Paramaribo is gevestigd en raakte onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van de medewerkers aldaar.

Het asiel maakt onderdeel uit van de Stichting Dierenbescherming Suriname. Met zeer beperkte middelen wordt het probleem van zwerfhonden- en katten aangepakt. De Dierenbescherming organiseert al enkele jaren sterilisatie/castratie projecten om te voorkomen dat er steeds meer zwerfdieren komen.
Ongebreidelde voortplanting zorgt ervoor dat er steeds meer dieren op straat komen en zich als zwerfdier weer verder voortplanten.
Ook worden teefjes die zwanger worden vaak op straat gedumpt. Door dieren tijdig te steriliseren is de motivatie van eigenaren veel groter om de dieren thuis te houden. Hoewel de capaciteit van het asiel te klein is en het daarom altijd overvol zit wordt middels sterilisatie en castratieacties en door het geven van voorlichting een grote bijdrage geleverd aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de dieren.

Eerder werden er in 2018 en 2019 door teams van 4 medewerkers, waaronder steeds Daan Kranendonk als initiatiefnemer, sterilisatieprojecten in Paramaribo uitgevoerd. Namens Dierenkliniek Putten willen wij een steentje bijdragen aan het bestrijden van dit dierenleed.

Namens StichtingKraan, een goede doelen stichting die is opgericht door dierenarts Daan Kranendonk, willen wij een steentje bijdragen aan het bestrijden van dit dierenleed . Ons doel om 150 honden en tevens een aantal katten te steriliseren.

Omdat er een groot tekort is aan middelen willen wij ook proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het aankopen van goede medicijnen, zoals anti vlooien-,worm- en schurftmiddelen. Wij zouden het zeer waarderen als wij namens de cliënten van onze kliniek een mooi pakket medicijnen kunnen aanbieden. Mocht u een bijdrage willen leveren dan kunt u een bijdrage storten op             NL03FVLB0699240565  ten name van StichtingKraan en onder vermelding van : Hulp Suriname

Alvast bedankt!