Rontgenologie

Rontgenopname-elleboogNaast het maken van röntgenfoto’s van alle rassen  voor de Raad van Beheer maken wij ook HD en ED röntgenfoto’s van rassen , zoals de Amerikaanse Bulldog, De Labradoodle , de Goldendoodle, de Old English Bulldog, die niet zijn aangesloten bij de Raad van Beheer.

Hierbij kunnen eigenaren kiezen voor een beoordeling volgens FCI normen, vastgelegd op een door ons verstrekte verklaring of op verzending naar en beoordeling door bijvoorbeeld de OFA ( zie www.offa.org)

hd-rontgenopname


DUITSE HERDERS RÖNTGENEN WIJ SINDS 2017 OOK VOOR DE SV.

Röntgenen VDH-SV

Wij zijn in 2017 door de VDH en SV toegevoegd aan de korte lijst van dierenartsen die bevoegd zijn om HD , ED en Rug-OCD röntgenopnames te maken. Deze röntgenopnames sturen wij rechtstreeks door naar de SV in Duitsland alwaar zij worden beoordeeld. Er wordt tegelijkertijd bloed afgenomen voor DNA onderzoek van uw hond.

Soms is het nodig om voor deze röntgenopnames uw hond licht te verdoven. Daarom adviseren wij om uw hond voorafgaande aan het bezoek aan onze kliniek na 21.00u niet meer te voeren. Er mag wel onbeperkt water gedronken worden.

Voor het onderzoek hebben wij gegevens nodig die te vinden zijn op stamboom- en eigendomsbewijs van uw hond. Graag ontvangen wij deze documenten ingescand via info@dierenkliniekputten.nl voorafgaand aan uw bezoek.

Voor prijzen zie: tarieven.

Kijk voor meer informatie ook op de website van:

De S.V.   www.schaeferhunde.de

De VDH   http://www.duitseherder.nl


Voor bepaalde rassen maken wij ook foto’s voor Duitsland en België ( St.Hubert)

Bij het maken van heup en elleboog röntgen is een zeer exacte positionering van de heupen en ellebogen erg belangrijk. Indien dit niet goed gebeurt kan dat negatieve consequenties hebben en leiden tot een slechter oordeel door het panel. Wij maken perfecte Röntgen!  Meestal zonder verdoving (behalve bij de rassen waar 4 elleboog foto’s per elleboog gemaakt moeten worden, zie: tarieven).

Wij vragen de eigenaar om bij het maken van de foto’s te blijven om zijn/haar hond gerust te stellen. Onze ervaring en meest moderne röntgen apparatuur (direct digitaal, dus direct beeld) zorgen voor een vlotte procedure.  Omdat wij zeer veel foto’s maken zijn wij haarscherp geprijsd (zie tarieven)

HD-officieel-foto
Een hond met perfecte heupen.
ed-officieel
Een hond met een perfecte elleboog.

Regelmatig maken wij nieuwe röntgenopnames van honden die een teleurstellende beoordeling  door de Raad van Beheer hebben gehad en vaak lukt het om deze dieren een of 2 klassen hoger gewaardeerd te krijgen, na het aanvragen van een herbeoordeling.