Cerenia tegen reisziekte

Goede berichten van eigenaren met een hond met reisziekte, nieuw geneesmiddel Cerenia werkt echt!Unknown

Eén van de acht honden heeft wel een last van reisziekte. Dit is voor u als eigenaar lastig maar voor de hond zelf een heel vervelend probleem. Vaak wordt het niet eens gemeld bij de dierenarts, waardoor het in de geneeskunde geleid heeft tot een zekere onderschatting van het probleem. Er wordt vaak zelf wat geprobeerd met huis-tuin en keukenmiddeltjes of men onderneemt helemaal geen actie waardoor het een blijvend probleem is geworden en autorijden voor zowel baas als hond een groot probleem is geworden
Sinds enige tijd is er een betrouwbare oplossing beschikbaar genaamd Cerenia (met de werkzame stof maropitant), waardoor Dierenkliniek Putten beschikt over de mogelijkheden om op veilige en effectieve wijze iets aan dit vervelende probleem te doen.

In mei 2008 is dit nieuwe medicijn tegen  reisziekte officieel in Europa gelanceerd. Eigenaren van een hond met reisziekte werden gevraagd feedback te geven betreffende zijn of haar ervaringen met dit nieuwe middel als preventie tegen reisziekte.
Er zijn voldoende resultaten bekend en verwerkt en daaruit blijkt dat hondeneigenaren over dit nieuwe medicijn ter preventie van reisziekte in heel Europa laaiend enthousiast zijn..images1

70% van de hondeneigenaren in Nederland gaf aan dat dit nieuwe middel tegen reisziekte ervoor zorgde dat het reizen met de hond plezieriger was. 78% gaf aan dat het medicijn de manier waarop met een hond gereisd wordt in positieve zin veranderd had. Meer dan 89% gaf aan dit medicijn in de toekomst regelmatig te zullen gebruiken als de hond mee de auto in moet. 76% gaf aan dit medicijn te zullen aanraden bij andere hondeneigenaren met hetzelfde probleem en 20% gaf aan dit waarschijnlijk te doen.

In 33% van de gevallen werd de hond meegenomen op vakantie, 23% voor een weekendtrip, 23% neemt de hond voor een dagtrip mee en in 22% van de gevallen werd aangegeven de hond mee te nemen voor een kort reisje (minder dan 2 uur)
Op de vraag hoe men in het verleden omging met reisziekte van de hond gaf 37% aan de hond mee te nemen en de gevolgen gewoon te accepteren, 21% liet de hond thuis, 11% kocht middelen bij de drogist of dierenspeciaalzaak en slechts 29% van de eigenaren die honden hadden met reisziekte klopte aan bij de dierenarts voor advies en medicijnen.images2

Feedback werd voornamelijk verzameld vanuit Duitsland, Spanje, Italié en Nederland. De Nederlandse resultaten zoals hierboven besproken liepen in vergelijking met alle andere Europese landen hier sterk mee in de pas.

Cerenia tegen reisziekte
Cerenia is een nieuw middel tegen reisziekte en heeft zijn waarde als anti-braakmiddel al in de praktijk bewezen. Dit diergeneesmiddel is ook effectief voor preventie van reisziekte.
Pfizer heeft het product in verschillende landen in de praktijk onderzocht. De honden in het onderzoek kregen 1, 2 of 10 uur voor de autorit Cerenia. Een controlegroep kreeg een placebo (dat is een als geneesmiddel voorgeschreven middel dat geen werkzame bestanddelen bevat, zeg maar: een “nepgeneesmiddel”). In de proefgroep was het percentage honden dat braakte zeer gering, terwijl dit bij de controlegroep opliep tot 65 procent.
Met Cerenia behandelde honden braken aantoonbaar minder.

Praktische preventie
Cerenia kunt u breed inzetten; het kent vrijwel geen bijwerkingen. Eén uur na inname wordt braken als gevolg van reisziekte al voorkomen en het middel blijft lang werkzaam. Dit betekent dat de eigenaar Cerenia de avond voor vertrek al kan geven. Met Cerenia wordt reizen voor de hond en de eigenaar een stuk aangenamer.
Voor meer info kunt u bij uw dierenarts terecht.
Opmerking: Een lichte maaltijd of snack vóór de dosering wordt aanbevolen, lang vasten voor toediening vermijden.

Dierenkliniek Putten