Interview met…

Deze maand een kijkje Geleidehondenschool Herman Jansen.

1. Kunt u ons vertellen wat voor bedrijf u heeft?
Wij trainen geleidehonden voor blinden en slechtzienden, wij doen dat als eigen school sinds 1995, daarvoor heeft Herman 12 jaar bij een andere school gewerkt als onder andere instructeur

In 1995 hebben wij onze eigen licentie aangevraagd. Onze Geleidehondenschool Herman Jansen is gevestigd in Almere. We werken op dit moment met 8 medewerkers.

2. Hoeveel dieren heeft u en welke rassen heeft u? 
Wij hebben gemiddeld 20 honden in training die bij ons aan de school gehuisvest zijn, deze honden zijn allemaal minimaal 1 jaar oud en hebben hun eerste levensjaar in een gastgezin gezeten.

Wij hebben nu gemiddeld 31 honden in gastgezinnen zitten die daar onder begeleiding van de school hun eerste levensjaar doorlopen.
De rassen die wij hebben zijn de labrador, golden retriever, duitse herders en natuurlijk onze golden doodles

3. Wat zijn de leukste momenten van uw werk?  
De leukste moment zijn voor ons de pups in het nest, de trainingen bij de gezinnen en natuurlijk als grootste kroon op het werk dat je een hond matcht aan een cliënt en dat het ook lukt.

4. Waarvoor gaat u naar Dierenkliniek Putten?
Vanaf 2014 komen wij bij jullie in de kliniek. De reden dat wij naar Dierenkliniek Putten zijn gegaan, is dat wij bij de vorige arts een nare ervaring hebben gehad. Wij hebben informatie opgevraagd bij jullie en merkten meteen dat het bij jullie er anders aan toeging wat ons veel vertrouwen gaf en geeft.

Wij kunnen bij jullie ook terecht voor het röntgenen van onze honden en de ECVO oogtesten dus dat is voor ons makkelijke bijkomstigheid.
Daarbij vinden wij het een pre dat er 24 uurs dienst is en je vaak je eigen dierenarts hebt, dat is heel prettig als je met zoveel honden komt.

6. Wat waardeert u in ons als kliniek? 
De prijsstelling, goede prijs-kwaliteitverhouding.
Daan als dierenarts, hij is lekker kort door de bocht, en zijn grote kennis.
Daan, Ilse, Suzanne, Koen en Nadia, dat zijn voor ons de vertrouwde gezichten waar we ons prettig bij voelen en die weten wat we wel en niet willen en geen uitleg nodig hebben.

7. Wat wilt u ons nog meer laten weten over uw Hondenschool?
Wij kunnen helaas niet zonder gastgezinnen. Een pup van 7-8 weken leeftijd wordt door ons geplaatst bij een gastgezin voor 1 jaar.

Het gezin mag kinderen hebben, maar het liefst niet onder de 4 jaar.
Een eigen hond is geen probleem, mits de hond luistert en sociaal is.

Er moet wel een volwassen persoon overwegend thuis zijn, hoeft niet dezelfde persoon te zijn, maar wel die ook met de training te maken heeft, alleen thuis zijn wordt wel aangeleerd, maar is met betrekking tot het doel geleidehond niet een hoofzaak.

Om de week zijn er trainingen, deze zijn in een groep.

Wij trainen de gehoorzaamheid, maar ook bus, trein, tram, drukte, winkels etc, dit is namelijk heel belangrijk, omdat de hond dat straks allemaal zonder angst met zijn of haar baas moet doen.

Het is een leuk leerzaam jaar voor het gastgezin.
Het voordeel van het zijn van een gastgezin is allereerst dat u/jullie een jaar lang kunnen genieten geniet van een toekomstige geleidehond, je leert heel veel, en een bijkomend voordeel is dat de kosten zoals dierenarts, voer etc. wordt betaald door ons als Geleidehondenschool.
U kunt per jaar beslissen of u weer een nieuw geleidehond wilt voor een jaar.
Het nadeel is natuurlijk het afscheid, maar ik kan dat niet als nadeel benoemen.

Waarom niet??
Afscheid nemen hoort bij het leven, vanaf kind af aan neem je afscheid van vele dingen zoals school, vrienden. Het mooie is om tijdens het afscheid naar het doel te kijken. Door uw hulp en doorzettingsvermogen maakt u een hulpbehoevend persoon zeer blij en dankbaar. De mobiliteit, maar vooral de onafhankelijkheid die zij krijgen is zo groot, dat u er alleen maar met grote trots kunt terugkijken op een prachtig jaar als gastgezin!

Wij hebben altijd gezinnen nodig!
Voor meer informatie kunt u terecht op onze website  www.geleidehondentrainer.nl
of neem contact op met Wendy tel.nr.: 06-15619160