Chirurgie

Chirurgie

Chirurgie is een vakgebied waarbij kennis en vooral ook ervaring van zeer groot belang is. Hoe meer kennis en hoe meer ervaring, hoe minder complicaties voor, tijdens en na een operatie. In Dierenkliniek Putten hebben we veel ervaring in de sterilisatie en castratie van honden en katten, maar ook in moeilijker operaties zoals het verwijderen van tumoren (tumorchirurgie), operaties aan maag of darmen, operaties aan de urineblaas, operaties aan de ogen of oren maar vooral ook operaties aan het bewegingsapparaat, zoals gewrichts-en fractuurchirurgie.

Anesthesie

Splinternieuwe-anesthesie-monitoren,-die-met-de-nieuwste-technieken-werken-en-de-kleinste-afwijkingen--vroeg-signalerenAlle patiënten die bij ons een anesthesie krijgen voor een chirurgische ingreep worden bewaakt zoals in de mensengeneeskunde (capnografie, frequentiemeting, pulsoxymetrie, zuurstofmeting, gasmeting, electrocardiografie en lichaamstemperatuur). Patiënten krijgen zuurstof toegediend en liggen aan een infuus, zodat bij problemen stoffen direct in het bloed kunnen worden ingespoten. Door al deze maatregelen zijn de anesthesie risico’s minimaal.

Steriliteit

Wij beschikken over 3 operatiekamers en 1 tandheelkundige ruimte gecentreerd om de voorbereiding/recovery ruimte. In 2 operatiekamers worden alleen maar 100% steriele ingrepen uitgevoerd. In combinatie met een strikt reinigings en desinfectie protocol kunnen deze OK’s als 100% steriel beschouwd worden. Sommige ingrepen, zoals maag-darmoperaties of keizersnedes zijn niet 100% steriel. Daar is een aparte operatiekamer (OK) voor ingericht. Operaties worden onder de strengste steriele condities uitgevoerd met mondmaskers, hoofddeksels, steriele operatiejassen, operatievelden, chirurgische handschoenen, enz.

Wilt u zien hoe het proces van het opnemen van een operatiepatiënt tot het weer afgeven hiervan verloopt in onze kliniek? Klik dan onderstaande film aan!