Dermatologie

Ziekten en aandoeningen van de huid komen veel voor bij dieren. Met de huidige onderzoek- en behandelmethoden is er veel mogelijk. Het lukt bijna altijd om voor een patiënt een acceptabele behandeling te vinden, ook bij ernstige en chronische problemen.  Ook voor goede adviezen en middelen om teken en vlooien te bestrijden bent u bij ons voor een concurrerende prijs aan het goede adres. Neem zeker contact met ons op als u met uw huisdier naar warme contreien vertrekt. Veel ernstige ziektes worden door vliegen en teken(beten) overgebracht. Wij weten welke risico’s u in welk land loopt en kunnen preventieve middelen meegeven. Dus gaat u naar het buitenland? Neem even contact met ons op!

Voor huidziekten kunnen wij veel betekenen. Huidafkrabsels kunnen wij in ons eigen laboratorium onderzoeken. Allergietesten, biopten en kweken sturen wij op naar gerenommeerde externe laboratoria. De resultaten bespreken wij  met de eigenaar en gezamenlijk bepalen we de behandelstrategie. Vaak zijn er meer wegen die naar Rome leiden en de mogelijkheden en wensen van de eigenaar spelen daarin een belangrijke rol.

dermatologieIlse Boerman heeft zich toegelegd op de dermatologie in onze kliniek. De lastigste gevallen sturen we intern door naar haar. Zij heeft in 2014 een cursus cytologie gevolgd. Hierdoor is zij in staat om uitstrijkjes van huid-en ander weefsel te beoordelen.

Hier een voorbeeld van een allergie test uitslag. Allergie komt helaas veel voor bij dieren. Door uit te zoeken waarvoor een dier allergisch is kan er vaak succesvol een therapie ingezet worden, waardoor het dier niet of veel minder heftig reageert op de stoffen ( allergenen) waarvoor hij allergisch was.

allergie

Voor verdere vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze baliemedewerker op 0341-353451.