Oogheelkunde

Oogspecialist in onze kliniek

Veel problemen met ogen kunnen wij zelf behandelen. Aangeboren afwijkingen, zoals afwijkende oogleden ( entropion/ectropion), “Cherry Eyes” ( Sterke zwelling van de klier in het derde ooglid- we zien dit vooral bij de kortsnuit rassen), Distichiasis ( kleine harde haartjes die uit de oogleden groeien) en vele andere aandoeningen kunnen wij chirurgisch of medicinaal behandelen.

Ilse-onderzoekt-een-oog-met-de-opthalmoscoop
Ilse Boerman

Maar ook voor (acute) oogaandoeningen, zoals hoornvliesbeschadigingen en oogtrauma kunnen wij in veel gevallen de problemen oplossen. In onze kliniek heeft Ilse Boerman zich toegelegd op de oogheelkunde.

Voor het onderzoeken van het netvlies en andere diepe structuren in het oog verwijzen wij door naar een oogspecialist, zoals bijvoorbeeld collega Roswitha van de Sandt. Zij werkt onder anderen in het specialistisch centrum “De Wagenrenk” in Wageningen.

oogheelkunde
Roswitha van de Sandt

Met ingang van oktober 2013 werken wij samen met collega Roswitha van de Sandt. Zij is specialist veterinaire oogheelkunde en als zodanig ook werkzaam voor de Raad van Beheer inzake het ECVO oogonderzoek .

Zij zal op de volgende data bij ons in de praktijk zijn voor de ECVO onderzoek en evt. andere oogonderzoeken/problemen.

Op dit moment zitten we vol voor dit jaar.

Tevens is het mogelijk om het ECVO onderzoek te combineren met het HD en ED rontgen onderzoek bij D. Kranendonk, S. Coenraats, F. Bonestroo of M. de Witte.

Voor vragen en/of het maken van een afspraak kunt u bellen met 0341-353451.