Implanteren snijtand

foto1-snijtandMiddels deze foto impressie willen wij u laten zien hoe het plaatsen van een implantaat in zijn werk gaat.

Een implantaat wordt geplaatst in de plek waar eerder een tand of kies verloren is gegaan. Het komt bij honden en katten regelmatig voor dat er tanden afbreken. Als een tand niet meer te redden is dan moet hij compleet, dat betekend met wortel en al verwijderd worden. Nadat er in de plaats waar het defect zat weer kaakbot is ingegroeid kan er een implantaat in het kaakbot worden geplaatst. Het tandvlees wordt over het implantaat gehecht en we laten het implantaat gedurende 3 maanden vastgroeien in het kaakbot. Daarna wordt middels een röntgenfoto gecontroleerd of er goede ingroei heeft plaats gevonden. Op deze foto ziet u een goed ingegroeid implantaat.

 

foto2-snijtandDoor een tandtechnisch laboratorium wordt er op basis van een door ons aangeleverde kaakafdruk een passende kroon gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

foto4-snijtandDeze kroon kan geplaatst worden op het implantaat. Middels een sterk schroefje wordt dit “gemonteerd”. Daarna wordt het schroefje afgedekt met wit composiet waardoor het niet meer zichtbaar is.

 

 

Het eindresultaat, belangrijker nog dan heet esthetische resultaat is het gegeven dat de kaak op de plek van heet implantaat gezond en sterk blijft. Als er geen implantaat geplaatst zou zijn zou de kaak aldaar zwakker en dunner worden. Bij dieren zien we dan soms kaakfracturen optreden.

foto5-snijtand